Kategorier
Min filosofi

Min tid är värdefull

Mitt liv kommer ta slut och därför är tiden jag har värdefull.

Jag tror att mycket ångest och lidande kommer från missnöje med den tid som redan spenderats på aktiviteter som i efterhand döms som onödiga och slösaktiga.

Livet kommer ta slut en dag, kanske redan idag. Genom att påminna mig om det i början av varje dag blir det lätt för mig att prioritera de olika aktiviteter jag har möjlighet att utföra under dagen.

Jag gissar att det kan låta morbitt att tänka på slutet istället för att njuta av nuet, men för mig har det varit precis tvärt om; mycket mer njutningsfullt att göra det jag håller på med sen jag började med det här.

Det beror kanske på att jag sorterat bort slösaktiga saker som att sitta timme efter timme och scrolla på facebook eller youtube, klickandes från en video till en annan. Istället väljer jag mycket medvetet att göra saker som leder till något bra.

Så vad gör jag med min tid som är så mycket mer värdefullt?

Listan är för lång för det här inlägget men här är följer några axplock.

• Jag har flyttat webbsidor från mina servrar i garaget till en billigare hostinglösning. Det tillsammans med andra besparingar ger oss en bättre ekonomi med större trygghet och bättre översikt.

• Jag har spenderat ovärderlig tid med familjen, pratat mer uppmärksamt med barnen så att de känner sig mer sedda och hörda vilket minskar stress-surret i hemmet.

• Jag har investerat mer av min tid i fler hemmasysslor så att min bättre hälft får mer tid över till roliga saker och inte känner sig så ensam i hushållsysslorna.

• Jag går upp riktigt tidigt varje dag och får en tidig start med mycket gjort, istället för att ligga och dra mig i sängen tills nån väcker mig i frustration.

Allt detta, för att jag vet att mitt liv tar slut och att min tid därför är värdefull.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *